Jump to content
Flirc Forums

Philips TV (Kodi)


pen2paper
 Share

Recommended Posts

Hi guys, I'm having difficulty setting up my Philips TV remote for use with a Win 11 machine running Kodi - specifically, the arrow controls and OK button. When I try to map these controls, they seem to alternate during use for some reason. So, pressing Up will ether either result in Up or OK, Left either Left or Right, Right either Right or Left, and Down either Down or nothing.

Any advice appreciated!

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, pen2paper said:

Hi guys, I'm having difficulty setting up my Philips TV remote for use with a Win 11 machine running Kodi - specifically, the arrow controls and OK button. When I try to map these controls, they seem to alternate during use for some reason. So, pressing Up will ether either result in Up or OK, Left either Left or Right, Right either Right or Left, and Down either Down or nothing.

Any advice appreciated!

Can you go to advanced->device logging. Enable IR debugging. Press and hold one problematic button. Pause, and do the same with the other? Attach your logs, let me take a look.

Link to comment
Share on other sites

It's a bit unclear which buttons you were pressing in the log, it looks like more than one. 

Let's do this. Clear the log, Press and hold up. Stop the log, save this to a file called up.txt. Do the same with okay. Let's keep the buttons separate.

Thanks for the help.

Link to comment
Share on other sites

I see, they are very similar. I have new firmware that will address this, but I unfortunately don't have much time until some of these remote issues are taken care of. Are the batteries okay in the remote?

Link to comment
Share on other sites

Looking at the logs... is it usual behaviour for the device to disconnect and reconnect like this? The app seems to freeze up quite regularly - wonder if this is why. The black plastic cap was loose when I purchased the device but attached during testing. Faulty potentially?

Link to comment
Share on other sites

Checking in on the logs, Jason. Any suggestions? I'd really appreciate any help you might be able to provide in getting my remote functionality back. Frustratingly close to everything working as required! Have changed the batteries but no difference. The Flirc USB seems to be disconnecting and reconnecting often causing the app to freeze.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...