Jump to content

zaphodFlirc

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zaphodFlirc

  1. It really looks like it has been resolved for me. Now a few days later, and I don't think I've had even one single repeat. And I haven't heard the kids complain about it either  :)

     

    What did it for me (I really advise you to try this as well) was:

    * [@STEVELEA tip] took out my USB extension cable and put the Flirc directly in the RasbPi (I now have the USB memory stick on the extension or it won't fit)

    * [@COBELS tip] did the troubleshooter in the Harmony software and put the value to 1 (it was on 3 or 4 - can't remember)

     

    STEVELEA and COBELS are now officially my heroes. Thanks guys (assuming you're guys that is...)

    • Like 1
  2. So I've now tried two things based on feedback above:

    * [@STEVELEA tip] took out my USB extension cable and put the Flirc directly in the RasbPi (I now have the USB memory stick on the extension or it won't fit)

    * [@COBELS tip] did the troubleshooter in the Harmony software and put the value to 1 (it was on 3 or 4 - can't remember)

     

    And it SEEMS that it is now working without the horrendous repeats. I'll give it a few more tries and post back.

     

    [post 3 hours later: seems stable still after removing the USB extension + turning the "to much to little value" down to 1. Will this finally be the resolution after months and months of annoyance? I really do hope so!]

  3. and just when I thought we were brothers in arms ;)

     

    Can you please tell me what "IR Blasters" means? I assume it is the sender of IR signals, which is then "blasted" (many signals through three IR senders?). And what is HT equipment? I don't understand if there is only one device "blasting" (your harmony), how there is interference from anything else. Any info would help, then I can also try your theory...

  4. Jeremy, I am sorry to hear this, but I am so glad to hear this :)

     

    Always great if this one awful problem is not only mine. I have to say I have actually given up by now. Lots of "try this and try that", the "next firmware will solve it", but all to no avail. I was getting so fed up with always having to reprogram and try another theory that I've sort of accepted that I need 2 remotes. One for Flirc and one for the rest. Very annoying.

     

    So hopefully you joining the pack will increase the odds of getting this exceptionally annoying problem solved. 

  5. @nooryani84: many thank for the tip. Tried that. Put the delay first to 100, no avail. Then upped to 800, also kept repeating. Not 100% sure that the Rpi is actually using the advanced settings file... Any way I can check that the setting is actually 'implemented'?

     

    So here's the current behavior:

    * the 'enter' key does a double keypress (haven't yet caught it doing many more. Just twice)

    * when I'm in the main screen, left and right work fine 100% of the time

    * when I'm in the movies screen (with the thumbnails), then left and right go twice on each keypress 80% of the time (indeed sometimes no repeat)

    * it seems that up and down keys seem to be working without the double key presses...

     

    it's driving me MAD by now....

  6. Can you post your flirc configuration?

    I'm trying to reproduce this, I can't... I'm pretty annoyed because I'm sure I can fix it pretty easily. 

    This doesn't happen on the original firmware, correct?

     

    hoping to find a way to add an attachment to this post. First let me respond to your question: I've had this Harmony problems for quite a while now. Have tried 2 new firmwares hoping for resolution, but still repeating behaviour. So it HAS happened on the original firmware (and the beta following that, and now the latest).

     

    Ah! Found where to add an attachment! here it is then!

    MarkJonkers_flirc_config.fcfg

  7. @JAC, the 400 does not work either though thanks for the suggestion. As for the cable, I've always had my Flirc on an extension cable.

     

    @Jason, attached the config I just tried again. This config was made using the Minimalist config automation in the Flirc tool on Windows7. With the latest firmware and UI. I also did this is a pitch black room since I read somewhere some theories about IR interference. I really hope you get to the bottom of this since it's very annoying that I can't use the harmony with the Flirc!

     

    Uhm, how do I attach my config? Will post this message and see if there's another way I need to attach my config...

  8. unfortunately this did not help. Here's what I did:

    * Used Plex on the HarmonyOne as per rtessenaer's suggestion

    * upgraded UI & Firmware as per Jason's suggestion

     

    I now get double clicks each time. No longer dozens and dozens, but quite consistently 2 presses. I also tried the inter-keypress delay of 100ms, but that didn't resolve either.

     

    Hope to hear others' experiences!

  9. Thanks for the questions!

    - have not tried flirc on another machine. Would not know what...

    - i am trying it now with another remote and so far no problems, though i want to give it a day or two

    - repeating does not start spontaneously. Always ony after a remote keypress though not the same one

    - not repeating keys at fast speed. Really with about half a second inbetween. Note that the flirc repeat already starts with one keypress

    - my config is:

    Harmony one remote

    Using samsung tv for the flirc. Have also tried with the harmony flirc device. Both have same behaviour

    Tried the beta fw, but now back to the 1.0 fw. Same problem with both

    So it really seems like a harmony-flirc problem (so far other remote not showing same problems). Note the harmony is not sending out repeat signals (i look at the ir-eye through an iphone camera and see its not repeating).

    Is there anything i should be able to see in the raspbmc logfiles? Does flirc have any logfile or debug mode?

  10. so now it seems I've bricked my Flirc. Tried the beta firmware. loaded the new GUI. programmed the flirc with the harmony. XBMC does not register ANY remote commands any more. Tried again, removed all keymappings, programmed them back, nothing. Restored the 1.0 FW with the "older" GUI again. Programmed the basic keys, nothing.

    Any ideas on how I can test my flirc somehow? Any ideas on how to get my flirc working again?

  11. I also have a Harmony One. I used the "Media Center-PC" - "Flirc" device.

     

    The problem I have is only as of recent. The only change from before the problems to current (i.e. with the problems) is a new power supply for the raspberry pi that the Flirc is connected to. I have not been able to find any logic as to when the problems start occurring. It seems very random. But is it pretty much every time I try to use it now. Any log files that I can view? Any theories to test? I really hope there is something, because this renders the entire raspbery pi with XBMC useless with the remote..

  12. I realise I'm at risk here, because this topic may sound a lot like the 'delay' and 'repeating keys' issues. However, I really think this is different. And I hope there's help out there!

     

    I often (have not yet found the trigger that causes this) have the following: I press my Harmony remote button with an XBMC (Flirc in combination with RaspBMC) command, and then the XBMC goes crazy because it starts receiving repeated commands from the Flirc.

    I have checked the harmony: it is NOT sending out multiple commands (you can see the IR signal when looking at it through an iPhone camera). If during these repeated commands I simply pull the flirc out of the raspberry pi, then the repeating stops. I can then control the raspberry pi with the XBMC app. So this suggests it really is the Flirc sending repeated commands to the Raspberry pi, even though it is NOT receiving any repeated commands from the remote (harmony).

     

    Does anybody recognize this and better yet: is there a solution?

     

    thanks for the help in advance!!

    • Like 1
×
×
  • Create New...