Jump to content
Flirc Forums
WhereRtheInterwebs

Flirc not transmitting

Recommended Posts

I just bought the Flirc and am trying to use flirc_util.exe send_ir_raw and it does not seem to be transmitting.  Flirc can receive my TV remote key presses and the mapping is working perfectly, but when I try to transmit the codes back nothing happens.  My phone camera can see the TV remote flash but not the Flirc.  I also have a Pi set up with an IR receiver and transmitter.  The Pi can see my TV remote transmit but not the Flirc transmission even if the devices are pointed directly at each other a few inches away.  

The software I am running is 3.22.4 and the firmware is 4.6.3.  I am on Windows 10.  

I'm not sure if it matters if I have the GUI open or not while I do this so I tried it both ways.  I'm getting errors in the debug in the GUI.  

The command I am running is flirc_util.exe send_ir_raw 0,9012,4424,592,491,588,491,592,1607,588,491,592,486,592,491,587,491,592,487,592,1607,588,1608,591,491,588,1607,592,1607,592,1602,592,1607,592,1607,591,487,591,1608,587,491,592,490,588,491,587,491,592,486,592,490,588,1607,592,491,587,1607,592,1607,592,1603,592,1607,592,1607,592,1602,592

Errors in the GUI:

Wed May 8 2019 21:42:21

Flirc GUI Version v3.22.4

Operating System: Windows

*** Device Disconnected ***

*** Device Connected ***

Firmware Version: v4.6.3

SKU: Flirc 2.0 [dori]

Git Hash: 0x93a109d3

<3>ir_transmit_push(131): invalid timer value: 0

<3>ir_transmit_push(131): invalid timer value: 0

 

Errors on the command line (these errors aren't there when the GUI is closed):

[E] lib/libtransport/hid.c hid_recv_packet(167): hid_recv_packet: wrong report id
[E] lib/libtransport/hid.c hid_recv_packet(168): hidapi: The parameter is incorrect.
[E] lib/libtransport/transport.c _recv_packet(126): _recv_packet: recv packet error = -1
[E] lib/libtransport/transport.c _dev_send_cmd(208): recv timeout
[E] lib/libflirc/firmware/fw_4.2.c _fl_transmit_raw(69): error sending data, ceck device log
[E] util/flirc_util/src/ir_transmit.c send_ir_raw(85): error sending IR pattern

 

Is there something I am doing wrong?  Is there something different I should try?  

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just saw this. Will look at this tomorrow. Definitely can't have the GUI open if you are doing this through the commandline

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...