Jump to content
Flirc Forums
Sign in to follow this  
PhilB

Alternate key presses fail.

Recommended Posts

I have just acquired a flirc - Firmware version v4.4.4.2 with the intention of simplifying the configuration of my Mythtv setup with an MCE remote.  The remote works reliably with the MCE receiver and Linux lirc software.

The setup utility under Ubuntu would not work - the menu bar at the top was  missing so I used my Windows 10 system instead.  Latest version of flirc software v3.9.12.

I reset the device completely with file > clear configuration then programmed keys individually from the Controllers > Full keyboard.  Keys such as the numbers work fine, but buttons such as 'Pause' programmed for 'p', 'Picture' for W only work on alternate key presses.   I'm testing with a simple perl program to show keyboard input.

What might I be doing wrong?  The saved configuration is attached.

Regards

Phil

 

 

 

 

 

Config20180319.fcfg

Share this post


Link to post
Share on other sites

With MCE remote you need to record each button twice, because the signal alternates between button presses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Yawor. 

Would you clarify how I do that please for (say) 'pause' giving P.

My guess at this does not work.

> select Controllers > Full keyboard

> Click on P

> press 'pause' on mce

> Click on P again

> press 'pause' again

I get 'Button already exists'

Advice appreciated.

Phil

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let me first clarify the issue from your first post. If I understand correctly, for example the P key (for play/pause) works every second press of the button. At least that's what I've understood from "alternate key presses". If I misunderstood this then could you elaborate what exactly the issue is?

If I understood this correctly, then recording the button twice should work. Did you clear the configuration before testing recording pause twice?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your reply.

It appears that key presses alternated between the keyboard input I had input and some other character.  I haven now programmed the troublesome buttons twice as you suggested and that has fixed it.

Many thanks

Phil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...