Jump to content
Flirc Forums
Erdbeergulasch

Flirc (Streacom) not working on Debian 9 Stretch

Recommended Posts

Hy,

my brand new streacom flirc (ST-FLIRC-SE) device is not working currently (on Debian 9 Stretch).

If I use flirc_util as root and as normal user, I always get "device disconnected, can't run command".

 

It happens with both, the debian packages and the Linux binaries.

also the device doesn't show up in lsusb:
 

$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 005: ID 8087:0a2b Intel Corp. 
Bus 001 Device 003: ID 051d:0002 American Power Conversion Uninterruptible Power Supply
Bus 001 Device 002: ID 046d:c318 Logitech, Inc. Illuminated Keyboard
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

But If I open the case, the Blue LED is lighting, therefore I hope, I have connected it properly:
I connected it to the MB this way:

GND <=>GND,

+5V <=> +5V,

DX- <=> DA-,

DX+ <=> DA+

 

and the 10-Pin USB Header on the motherboard is designed as following:

Pin 1,2 +5V

Pin 3 USB DX-

Pin 4 USB DY-

Pin 5 USB DX+

Pin 6 USB DY+

Pin 7,8 GND

Pin 9 NC

Pin 10 NA

 

I use the GA-Z170N Motherboard: (http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-z170n(h170n)-wifi_e.pdf)

And a Streacom Alpha FC8 case.

What can I do now?

Thanks

Edited by Erdbeergulasch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...