FLIRC disconnected after going to sleep


164 posts in this topic

Posted (edited)

  • present on wake: device shows up when the computer wakes up -TRUE
  • wakes from suspend: device will wake the machine up from a suspend state - FALSE
    • (more specifically, it will wake sometimes, then eventually stop working)

 

  • Windows 10 x64
  • firmware .11

device_log

C:\Program Files (x86)\Flirc>flirc_util.exe device_log
<1>malloc_addblock(49): Heap Block: 0x20001FAC - 0x20002FFF (4k)
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EA30
<3>log_output_init(42): no log hw found
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EAC0

Edited by revs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hello Revs

Did you have any issue running the flirc_util.exe command?

No matter what I try I always get an error when I run it.

I have tried running it in Command Prompt (Admin), in PowerShell (Admin) and also as a Batch File and I always get the following error:

PS C:\Program Files (x86)\Flirc> .\flirc_util.exe device_log
[D] lib/libtransport/hid.c hid_send_packet(83): I
Error getting version
device disconnected, can't run command

Thanks

Kevin

Edited by Kevin Cowans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Nope - ran fine for me in a normal command prompt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Nope - ran fine for me in a normal command prompt

Hello Revs

Thanks for the reply.

I spent some more time today trying to get the command to run error free, however, no matter what I have tried I always receive the Error.

What version of the FW are you running?

I am running the 4.0.12 FW.

Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I never have a disconnect since 4.0.11 beta. it works always when the pc is up

some times the pc dont wakes up from sleep, but after wake up, its working.

here the log from Win10 64bit

C:\Program Files (x86)\Flirc> .\flirc_util.exe device_log
<1>malloc_addblock(49): Heap Block: 0x20001FAC - 0x20002FFF (4k)
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EA30
<3>log_output_init(42): no log hw found
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EAC0

 

its firmware v11

 

Edited by Foxxi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Also, running the command you gave gives the following error:

PS C:\Program Files (x86)\Flirc> .\flirc_util.exe device_log
[D] lib/libtransport/hid.c hid_send_packet(83): I
Error getting version
device disconnected, can't run command

I checked in the Flirc GUI and the Device is showing as connected.

I rolled back the FW from 4.0.12 to 4.0.11 and I still receive the error shown above.

I even tried uninstalling the software and reinstalling with the same result.

I am at a loss, hopefully Jason can shed some light on why I seem to be the only one unable to run the command successfully.

Thanks

Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I rolled back the FW from 4.0.12 to 4.0.11 and I still receive the error shown above.

I even tried uninstalling the software and reinstalling with the same result.

I am at a loss, hopefully Jason can shed some light on why I seem to be the only one unable to run the command successfully.

Thanks

Kevin

Kevin, might need to run the command prompt as an administrator. Not to worry, still very much working on it. I appreciate the help and feedback

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hello Jason

Thanks for the reply.

I have tried running the command as Administrator with the same results.

I usually run my HTPC in a Standard User Account (Auto Login) and I have tried running the command from there in an Elevated Command Prompt with no success.

I have also Logged on to the Administrator Account on the HTPC and tried running the command there, again in an Elevated Command Prompt with the same issue.

I hate being defeated :(

Thanks in advance

Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hello Jason

Thanks for the reply.

I have tried running the command as Administrator with the same results.

I usually run my HTPC in a Standard User Account (Auto Login) and I have tried running the command from there in an Elevated Command Prompt with no success.

I have also Logged on to the Administrator Account on the HTPC and tried running the command there, again in an Elevated Command Prompt with the same issue.

I hate being defeated :(

Thanks in advance

Kevin

I'll see if I can whip something up to save the device log to file from the GUI.

In the mean time, try the attached. 

nemo.beta-4.0.14.bin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Thx for the update Jason.

i made a view trys with kodi there are different sleep mods

Test 4.14

in Sleep (Suspend) i cant wake up the pc  <-- its working with v0.11 - i think thats the same option like i go on win menü to safe energie

in deep Sleep (Hibernate) i can wake up the pc <-- its not working with v0.11

sorry for my english i hope you understand it.

C:\Program Files (x86)\Flirc> .\flirc_util.exe device_log
<1>malloc_addblock(49): Heap Block: 0x20001FB8 - 0x20002FFF (4k)
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EAA0
<3>log_output_init(42): no log hw found
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EB30

Edited by Foxxi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Firmware 4.0.14

Connected after Wake: True

Wakes from sleep: False

This firmware doesn't wake up my PC at all, whereas .13 would wake it up a few times before it failed to work again.

 

Device Log from 4.0.14

C:\Program Files (x86)\Flirc>.\flirc_util.exe device_log
<1>malloc_addblock(49): Heap Block: 0x20001FB8 - 0x20002FFF (4k)
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EAA0
<3>log_output_init(42): no log hw found
<3>init_modules(419): Module Load Error: &module = 0x0000EB30
<3>record_hash(235): hash exists
<3>record_hash(235): hash exists
<3>record_hash(235): hash exists
<3>record_hash(235): hash exists
<3>record_hash(235): hash exists

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

after a view hours now it dont wake ups again from S3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

after a view hours now it dont wake ups again from S3

Which firmware? .11 still? That is what i experienced - worked for a while

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

no 4.0.14

maby the pc change the sleep mode after a while? from sleep to deep sleep i dont know

i dont understand why its only working for a while, if i made tests it wakes up every time but like i say it after a while nothing happens

but it looks like the diconnect problem is gone, i never have it since v11

Edited by Foxxi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hello Jason

Thanks for the reply.

I have tried running the command as Administrator with the same results.

I usually run my HTPC in a Standard User Account (Auto Login) and I have tried running the command from there in an Elevated Command Prompt with no success.

I have also Logged on to the Administrator Account on the HTPC and tried running the command there, again in an Elevated Command Prompt with the same issue.

I hate being defeated :(

Thanks in advance

Kevin

Thanks for all the quick feedback, I appreciate it. Okay, so I can't reproduce this, maybe it's because I'm doing a suspend vs deep sleep.

How are you guys entering sleep? 

What I'm doing is recording the following key: http://cl.flirc.io/jA4m

I enter sleep mode using that, and then hit any recorded key to wake the machine up. I've done this for hours without it giving me any issues. But again, I supposed I need to figure out how to enter deep sleep.

I'm so very sorry for this, but I'm not going to give up. I'll ensure you guys that are helping me and being patient through this receive refunds as a thanks for my gratitude. PM me for that, but lets keep at it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Thanks for all the quick feedback, I appreciate it. Okay, so I can't reproduce this, maybe it's because I'm doing a suspend vs deep sleep.

How are you guys entering sleep? 
 

Hey Jason, no problem you are welcome.

mostley my pc is entering the sleep automatic, from the energiesettings.

or from the kodi software and there are two options 

Suspend: Suspends your computer.

Hibernate: Hibernates your computer.

in the moment since v14 i get it  up from hibernate but not from suspend.

bevor with v 11 i get up from suspend but that dont works wth v14

but after a couple of hours i dont get it up with both fw`s

 

if it helps you can join my pc by teamviewer!

Edited by Foxxi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

update: i try the button from you screenshot (bevor i have the wake button from the fullkeyboard) and something is different.

now i get up from both sleep`s

now im curious after a view hours i come back to you tomorrow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hey Jason, no problem you are welcome.

mostley my pc is entering the sleep automatic, from the energiesettings.

or from the kodi software and there are two options 

Suspend: Suspends your computer.

Hibernate: Hibernates your computer.

in the moment since v14 i get it  up from hibernate but not from suspend.

bevor with v 11 i get up from suspend but that dont works wth v14

but after a couple of hours i dont get it up with both fw`s

 

if it helps you can join my pc by teamviewer!

In "Device Manager" scroll down to flirc keyboard and click on it, then double click on your keyboard device, when the window opens click on "Power Management" make sure the box that says "Allow this device to wake the computer" is checked. Let me know if that was checked. I'm pulling my hair out over this.

How are you getting your machine to turn on again. Do you have to hit the power button, or can you hit a keyboard key?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

there is no device with the name flirc but every one is allow to wake up the pc, check the screen

https://qualy.hdc.bz/2hm1/Unbenannt12.PNG

 

i get it on with a logitech keyboard from another usb port

 

did you read my update?

update: i try the button from you screenshot (bevor i have the wake button from the fullkeyboard) and something is different.

now i get up from both sleep`s

now im curious after a view hours i come back to you tomorrow

Edited by Foxxi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Thanks for all the quick feedback, I appreciate it. Okay, so I can't reproduce this, maybe it's because I'm doing a suspend vs deep sleep.

How are you guys entering sleep? 

What I'm doing is recording the following key: http://cl.flirc.io/jA4m

I enter sleep mode using that, and then hit any recorded key to wake the machine up. I've done this for hours without it giving me any issues. But again, I supposed I need to figure out how to enter deep sleep.

I'm so very sorry for this, but I'm not going to give up. I'll ensure you guys that are helping me and being patient through this receive refunds as a thanks for my gratitude. PM me for that, but lets keep at it.

Hello Jason

Thanks for all your work.

As for the refund, not necessary but thanks for the offer.

The key you have used in the above post is the same one I have mapped.

The Flirc is setup in Device Manager to Allow it to Wake the computer.

The way I have things setup is that I have a Logitech Harmony One Remote setup to switch off the Computer when it is not in use and to do so it sends the key associated with the Wake / Suspend key in the Flirc Software, in my case the PlayBackTest command when the Activity is started or stopped.

When I change the Activity the Computer always Sleeps but will not Wake.

To Wake my Computer I can press any key on my Logitech K830 Wireless Keyboard.

How do I find out what Sleep Mode my computer is using?

I found it, I am using Sleep Mode S3.

Also, I use TeamViewer so if you wish we could setup a session if that would be helpful.

Thanks in advance

Kevin

 

Edited by Kevin Cowans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hello Jason

Thanks for all your work.

As for the refund, not necessary but thanks for the offer.

The key you have used in the above post is the same one I have mapped.

The Flirc is setup in Device Manager to Allow it to Wake the computer.

The way I have things setup is that I have a Logitech Harmony One Remote setup to switch off the Computer when it is not in use and to do so it sends the key associated with the Wake / Suspend key in the Flirc Software, in my case the PlayBackTest command when the Activity is started or stopped.

When I change the Activity the Computer always Sleeps but will not Wake.

To Wake my Computer I can press any key on my Logitech K830 Wireless Keyboard.

How do I find out what Sleep Mode my computer is using?

I found it, I am using Sleep Mode S3.

Also, I use TeamViewer so if you wish we could setup a session if that would be helpful.

Thanks in advance

Kevin

 

How did you find out what sleep mode you were using?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

How did you find out what sleep mode you were using?

Hello Jason

Open PowerShell and run the following command:

PowerCFG /SYSTEMSLEEPDIAGNOSTICS

This will create an HTML file, Open that and it will show you a page that also specifies the Sleep State, in my case Sleeping3.

Hope this helps.

Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

i the windows events you find it direct after wake up, im using also S3

 

thx Kevin thats what im searching for!

Edited by Foxxi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Any chance you guys know how to enter S3 manually?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Okay, tried this: 

rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState

Looks like it's turning of my USB to both keyboard and flirc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now