Jump to content

bloodygeoff

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

bloodygeoff's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Back to not working - sometimes not at all, sometimes just a few keys not working, or unusable delays. Anyway, I think I've seen enough and not finding any answers so I'll send it back.
  2. So I now have two units. With the second unit last night I upgraded firmware, added Flirc/XBMC in Logitech remote, configured all the buttons in the Logitech, then configured the buttons in the Flirc app. Everything then worked perfectly - i mucked about with it for an hour or so, no troubles. This afternoon after work I turned everything on and initially it didnt work, but then after 30 secs or so it started slowly responding and within a full minute it was working again. Like it had been asleep. A few hours later I turned everything on again to watch a show - and it appeared it had stopped working. I tried for a few minutes but was getting nothing. Just now I tried again and was getting nothing still, but then I pressed and held a button (up arrow) and after about 1-2 secs - it moved up, but 2 or 3 rows. I tried this with other buttons and it seems to be doing this with all of them. if I hit say right arrow then nothing happens for a second or two and then it jumps a few rows to the right. So still not usable, but does it sound like anything you have seen before? Edit - the laptop going to sleep seems to be the trigger for it not working. I've seen a few threads around this dated over the past few years, but is there a fix? 2nd Edit - This morning it is working fine again! Laptop went to sleep over night, I didnt change anything after last night when it was misbehaving. Intermittent problems are such a pain!
  3. The vendor has sent me a second unit so I will try both and if it is consistent then at least I know something about my setup just doesn't work with this.
  4. Its a Logitech Harmony 525 - this one http://static.trustedreviews.com/94/0ed4df/65ed/2127-10.jpg Its old, but works fine driving our TV, home theatre, a WDTV, used to run a Mira USB IR and Plex, itunes and VLC on a Macbook. I checked and didn't see any warning flags about it not working with Flirc
  5. And today up is making it move down, down doesn't work at all, back works if I hit it enough times, left and right work about half the time. The vendor I bought it from has offered a refund, I think I'll take it.
  6. I am on Firmware 3.6, did a force upgrade, bootloader was 2.1 Yesterday I put new batteries in the remote, turned off wifi, took the laptop and remote out to the back yard to remove chances of interference, cleared config and tried some key mapping. I click on a virtual key it says push a remote button - no amount of pushing buttons on the remote would cause anything to happen. Tried for about 5 minutes. I also tried with and without the USB extension cable I'm using to rule that out - made no difference. Holding the remote against the Flirc directly in the USB port still no good. Today I tried the exact same steps and it worked. I was able to program buttons and as of right now it is working just how I want it to with Plex and my other components. I'll try again later and see if it is still working - the pattern so far suggests it will not be working, just been seeing random behaviour. Really hard to diagnose and really frustrating!
  7. Thanks, I will try all of that. One thing to clarify, do I need to have it as a device in the Logitech as well as recording the keys? Or should I remove it from the Logitech devices and just have it as as a remote keyboard? Ie. configured in 1. Logitech software + Flirc software 2. just Flirc software 3. just Logitech software or 4. Something else?!
  8. Latest behaviour - not responding to the remote, and if I run the GUI and try to record keys then I click a key and it immediately says recorded successfully even without doing anything on the remote.
  9. I received a Flirc yesterday for my home rig and have had a variety of issues. Initially I installed the GUI, plugged it in and it showed connected. Drivers seemed OK, could see in device mgr. Smiley green Flirc face. Tried programming keys with the GUI - no response when using remote Tried adding Flirx-XBMC in Logitech - no response Tried all combos - gui + logitech, just GUI, just Logitech, none - all no response Rebooted windows, started working perfectly. Yay. Went to bed, W7 machine goes to sleep overnight. Turned on Plex today, remote not working at all. Tried all of the above again, at one point seemed the remote was spamming keystrokes at Flirc so I opened a text doc and sure enough keystrokes typing across the page. Plugged stuff in and back out, tried lots of combinations of things, at one point it sort of worked by with about a 7 second delay. But then it stopped entirely again. Later I removed everything, including drivers and started all over and rebooted and it was working. I called my wife and said hey look its working and gave her the remote - and it had stopped working. Pressing the right direction arrow about 10 times made it move at one point, and I said 'see!' but she was not impressed. I dont know what to do next. I dont really want to have to do a fresh install of everything every time I want to use it! Wireless keybaord isn't that annoying that I want to subject myself to all this. I'm suspecting Windows is to blame. I have Apple stuff everywhere and use to use Mira USB for driving my Macbook media centre, that worked out of the box and never required any tweaking. But have a Windows laptop now so Mira no good so bought a Flirc. Sorry for disjointed post, but I am seeing disjointed issues and the vendor support I bought the device from stopped replying to my emails earlier today.
×
×
  • Create New...